It is currently Wed Jan 17, 2018 10:55 am




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
how much power does optimus take up? 
Author Message

Joined: Fri Mar 07, 2008 2:43 am
Posts: 33
Location: UK
Post how much power does optimus take up?
I'm thinking of connecting my Optimus Maximus to an UPS (Uninterrupted Power Supply) and
wondered how much power the OM keyboard takes up?

Assuming that my computer draws 200 watts and plus the power draw of the fantastic OM
keyboard, is it alright if I get a UPS with 400VA (240 watts at full load)? :?


Sat Apr 26, 2008 3:35 pm
Profile YIM

Joined: Thu Mar 27, 2008 8:01 pm
Posts: 27
Post Re: how much power does optimus take up?
I don't think that OM drains significant amount of power.
It's PSU outputs 12V, 3.8A which gives us theoretical maximum power output of 45.6W.

You can always check APC page to see what suits you best.
I assume 200W you mentioned is your average not peak power consumption. So I would not recommend to go below 550-600VA to have at least couple minutes to shut down you computer properly.


Sat Apr 26, 2008 10:13 pm
Profile

Joined: Fri Mar 07, 2008 2:43 am
Posts: 33
Location: UK
 Re: how much power does optimus take up?
Thank you very much for the info. :P


Sun Apr 27, 2008 10:01 am
Profile YIM

Joined: Fri Apr 11, 2008 2:13 am
Posts: 9
Post Re: how much power does optimus take up?
I hooked up my optimus to a power consumption meter at my brothers house, and found that my current layout consumes about 6 watts and that the optimus only approaches the theoretical maximum power output that Niko writes about when it's booting up with all the displays in that sort of white static mode.


Tue Apr 29, 2008 8:50 am
Profile

Joined: Fri Mar 07, 2008 2:43 am
Posts: 33
Location: UK
 Re: how much power does optimus take up?
That's very interesting. I'll bear that in mind if I ever end up coming close to overloading the UPS.

Thank you very much for that! :geek:


Tue Apr 29, 2008 11:19 am
Profile YIM
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Feb 26, 2008 8:53 pm
Posts: 49
Location: Sydney AU
Post Re: how much power does optimus take up?
PHiAX wrote:
I hooked up my optimus to a power consumption meter at my brothers house, and found that my current layout consumes about 6 watts and that the optimus only approaches the theoretical maximum power output that Niko writes about when it's booting up with all the displays in that sort of white static mode.



Good work PHiAX - useful info.


Tue Apr 29, 2008 11:53 am
Profile
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forum/DivisionCore.